Back to Home

Liefde maakt gelukkig

Als je échte liefde kent, dan weet je hoe geluk voelt. Liefde maakt gelukkig. Hoe blij word je van die allerliefste die al weet wat je wilt zeggen zonder dat jij een woord uitspreekt en die in jouw ogen kan lezen wat jij ervaart. Iemand op wie je altijd kunt vertrouwen, die jouw zorgen deelt en waar je zo graag mee praat. Die ene die steeds zorgt dat jouw hart een sprongetje maakt van geluk als jullie elkaar zien of horen. Wiens armen je het liefste om je heen wil voelen zodat jouw lichaam zich van kruin tot tenen vult met een grote dosis endorfine.

Verlangen naar geluk

De herinneringen aan dat heerlijke gevoel raak je gelukkig nooit meer kwijt. Maar als je allerliefste is overleden ervaar je juist door die intense liefde een vreselijke pijn en een onmetelijk groot verdriet. Je kunt je zo eenzaam voelen, ook als er allerlei lieve mensen om je heen zijn. Niemand kan je vertellen wanneer die pijn een beetje draaglijker wordt. Het gaat niet over, maar het wordt op een dag wel minder heftig. Wil jij de liefde dan opnieuw omarmen? Durf je het aan om jezelf weer kwetsbaar op te stellen omdat je verlangt naar het geluk? Liefde maakt gelukkig, vind jij weer liefde?

Liefde ontvangen

Aangespoord door vriendinnen, zette Aafke de stap om zich in te schrijven bij een datingsite. Ze was op dat moment pas tweeëndertig jaar en gunde zichzelf én haar kinderen een fijn leven. Voor hen zou het ook heerlijk zijn als ze liefde mogen ontvangen van een man, zoals een vader ze dat zou geven. Ze vond een lieve man die al snel een goede band opbouwde met haar tweejarige zoon en vierjarige dochter. Zelf heeft hij een zoon van acht jaar, dus voor hem voelde de omgang met deze kleintjes best vertrouwd. Hij toonde respect voor Aafkes situatie en had vooraf zelf ook serieus gesproken met vrienden over het aangaan van een relatie met een weduwe die twee heel jonge kinderen heeft. ‘Mike blijft altijd de vader van mijn kinderen én voor mij mijn grote liefde. Als hij niet was overleden, zouden we altijd samen zijn gebleven, daar ben ik zeker van. In het begin zal het daarom moeilijk zijn om blij te worden van de leuke eigenschappen die ik ongetwijfeld ga ontdekken bij mijn nieuwe lief. Gelukkig begrijpt hij dat.’

Relatie met meerwaarde

Anne bleef na het overlijden van haar man zestien jaar alleen met de kinderen. Écht alleen, zonder relatie. In de loop der jaren raakten de meisjes minder van haar afhankelijk en gingen steeds meer hun eigen gang. Ze vonden beiden een vriendje en waren steeds vaker van huis. Haar dochters vonden dat het tijd werd dat hun moeder op zoek ging naar een man. Zelf moest Anne wennen aan dat idee: Ik had geen man nodig. Ik deed het al zestien jaar alleen. Een relatie zou wel een meerwaarde moeten opleveren. Bovendien, waar zou ik een man vinden?’ Ze vond hem via een datingsite en inmiddels is Anne al ruim vier jaar getrouwd. Liefde maakt gelukkig; ze voelt zich weer geborgen en geliefd en ze geniet van het leven.

Niet klaar voor een nieuwe relatie

Een jaar na het overlijden van Wims vrouw ontstond een liefdesrelatie met een dame die hij ontmoette op de tennisvereniging. ‘Deze vrouw kende ik zelf eigenlijk niet, maar ze vertelde dat ze wel eens bij ons thuis was geweest om mijn vrouw te bezoeken. Daardoor voelde ons contact meteen heel goed. Ze wist van alles over mijn vrouw en praatte graag over haar. Was het toeval dat ons pad kruiste? Of romantiseerde ik dat? Tijdens onze vakantie in Azië voelde ik dat ik er niet klaar voor was om een nieuwe relatie te onderhouden. Ik miste mijn vrouw aan mijn zijde, want wij hadden daar samen moeten zijn. Die bewustwording zette me wel aan het denken destijds. Ik had me vergist want ik was helemaal niet klaar voor een nieuwe liefde in mijn leven. De relatie eindigde kort na de vakantie.’

De verhalen van Aafke, Anne en Wim zijn opgenomen in de bundel OVERLEE(F)D een spoor van herkenning.

Fotografie: Unplash

Link: https://www.quest.nl/maatschappij/cultuur/a29544619/ben-je-gelukkiger-als-je-een-relatie-hebt/

I love you. Closed for ever!
G-1B6ZZ2RCB7