Hoe gaat het nu met de overlevers?

Ben je benieuwd hoe het nu gaat met de overlevers?  Ze willen graag laten weten welke belangrijke ontwikkelingen ze hebben doorgemaakt, sinds ze openhartig hun verhaal vertelden.


HILDE

In de zomer na het overlijden van Madelon kwam voor Hilde de liefde weer op haar pad. Ze heeft het samen met haar vriendin heel fijn. Madelon is er ergens ook altijd nog gewoon bij en dat voelt goed. ‘Echt fijn om te voelen dat verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan.’

Haar nieuwe baan geeft haar veel rust en daardoor juist ook veel energie. ‘Qua functie is het vrijwel hetzelfde, maar ik ben minder uur gaan werken en op vaste tijden in plaats van flexibele werktijden. Ik ben blij dat ik die stap heb gezet.’ 

Met de plannen voor het boek van Madelon gaat het ook allemaal goed. Er is – via een uitgeverij – een schrijver gevonden die de belangrijke betrokkenen uit Madelons leven interviewt. Die resultaten bespreekt hij regelmatig met Hilde en Madelons pleegmoeder. ‘Het boek gaat er zeker komen, dus dat is heel tof!’

In april 2021 meldt Hilde geweldig nieuws; in het najaar verwachten ze een kindje!

Eind oktober 2021 schonk Hilde het leven aan een zoon. Een prachtig kindje!

En in mei 2023 kregen Hilde & haar vriendin er nog een zoontje bij.


BRIAN

Voor Brian startte in 2021 een nieuw avontuur! Hij heeft zijn tattooshop verkocht en emigreert naar de Verenigde Staten. Samen met zijn vriendin en zoon gaat hij daar zijn geluk beproeven. Zijn dochter blijft voorlopig in Nederland, maar ze hopen allemaal dat zij na een jaar kan volgen en weer gezellig bij hen komt wonen.

Door de Corona-pandemie liep het allemaal iets anders dan gepland voor Brian. Hij woont nog steeds in Nederland en werkt als vanouds in zijn tattooshop. Hij reist wel vaak heen en weer naar de Verenigde Staten, waar hij nu eigenaar is van een toffe pub. Inmiddels wordt hij ook vaak wordt uitgenodigd als tattoo-artist door collega’s daar óf in andere delen van de wereld. De relatie met zijn vriendin hield helaas geen stand.


VIVIAN

Door de Facebookgroep Sterke weduwes kon Vivian ook sterk zijn, want ze voelde zich daardoor minder alleen met haar verdriet. Ze kon via deze groep advies vragen over van alles. Ook over de vraag: ‘Hoe zoek je een nieuwe liefde?’ Nadat ze adviezen én bemoedigende woorden als respons kreeg, is ze op zoek gegaan. Ze schreef zich in bij een datingsite en vond een leuke weduwnaar in de juiste leeftijdscategorie.

Van de eerste date tot het moment waarop ze deze update schreef – ruim een jaar later – gaat het nog altijd goed. Vivian en haar partner bouwen hun relatie rustig op. In een gepast tempo voor zichzelf en voor hun kinderen.

Ze kennen allebei het hartverscheurende gemis. Dus aandacht voor hun overleden partners mag er ook zijn, naast hun liefde voor elkaar.  ‘We kunnen op elkaar leunen en samen genieten van de mooie dingen in het leven. Zo heeft het leven weer wat kleur. We weten allebei hoe belangrijk dat is.’


JAN

Jan hoopt dat zijn problemen met depressiviteit tot een einde gaan komen en vecht nog steeds door. Enkele maanden nadat hij zijn verhaal vertelde, werd bij hem ADHD/ADD geconstateerd. De medicatie die hij daarvoor kreeg sloeg goed aan, waardoor hij zich in eerste instantie veel beter voelde. ‘Als nooit te voren, redelijk nieuw.’ Helaas wat deze positieve ontwikkeling van korte duur; de combinatie met diabetes en stress beïnvloedt de werking van de medicijnen op een negatieve wijze. Jan hoopt nu dat mogelijk nader onderzoek zal uitwijzen of er een oplossing is.

‘Het vechten wordt steeds moeilijker maar ik moet door. Wat een beetje helpt is schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Gedichten en songteksten, in Nederlands en Engels maar ook schrijf ik mijn dagboek – figuurlijk – aan vellen.’

In 2022 is Jan verhuisd naar een gelijkvloerse woning. ‘Een heerlijk gevoel, geen trappen lopen, geen tuinonderhoud en geen klus- en schilderwerk meer, waar geen klap van terecht kwam’ beschrijft hij zijn vreugde over de nieuwe woning.


GEERTJE

De zoon van Geertje en Sean kwam via een keizersnede ter wereld. ‘Een mooier cadeau had Sean niet voor me kunnen achterlaten.’ Het is inmiddels een hele blije peuter, waar Geertje volop van geniet. Het mannetje helpt haar door verdrietige periodes heen. 

Een paar maanden na zijn geboorte overleed Geertjes oudste zus. Ze is blij dat haar zus nog heeft kunnen kennismaken met haar neefje.

In de zomer van 2022 verhuisden Geertje en haar zoon weer terug naar Nederland om zo dichter bij haar familie en vrienden te kunnen zijn én bij Geertjes nieuwe geliefde. Ze wonen in Friesland en hebben het reuze naar hun zin daar.

Begin april 2024 werd Geertje opnieuw moeder van een prachtige zoon! Zijn grote broer is heel trots op hem, deze hele familie is ’tot over hun oren verliefd op de kleine man.’


AAFKE

Aafke & Barry hebben begin 2023 de boerderij van Aafke ingeruild voor een ruimere woning, binnen dezelfde plaats in het Gooi. Die ruimte hadden ze écht nodig, omdat hun gezin is uitgebreid met een jongetje van hen samen. Ze zijn reuze trots op hun kinderen dat nu drie jongens en een meisje telt. ‘De kleine brengt de kinderen ook dichtbij elkaar, heel mooi’ zei Aafke.


SANDRA & MICK

In januari 2023 ging hun droom eindelijk in vervulling! Sandra & Mick gaven elkaar het ja-woord met als belangrijkste getuigen hun beide dochters. Op de trouwdag staken bruid en bruidegom beiden een kaarsje aan; één voor Wilma en één voor Patrick. Omdat ze hen altijd in hun harten zullen dragen.


INGE

Inge woont gelukkig nog steeds in het huis wat ze samen met Michel tot een geweldig thuis maakte. Ze heeft het druk met werken, hun paarden én sinds het voorjaar van 2023: haar eerste kleinzoon. Inge geniet enorm van dit kleine mannetje.


BRANKO

Branko woont inmiddels aan de overkant van de straat, omdat zijn dochter met haar gezin nu woont in het het huis van hem en Otteline. Dat bevalt alle gezinsleden uitermate goed! Branko is blij dat zijn kleinkinderen nu zo dichtbij hem wonen.

Helaas kreeg hij in de zomer voor de verhuizing wel slecht nieuws; er is Alzheimer bij hem vastgesteld. Fase één, dus dat stemt hem heel hoopvol voor de nabije toekomst. Met een 24-uurs pleister wordt hij van medicatie voorzien die de ziekte remt.


MONIQUE

Tijdens een wandeling door het centrum van de stad, zag Monique een appartementencomplex wat in aanbouw was. De bouw was ver gevorderd en er waren nog maar twee appartementen te koop. De locatie sprak haar meteen enorm aan; aan de kop de haven waar veel fraaie restaurants en cafés zijn gevestigd. Bij mooi is het een plek die bruist van leven en gezelligheid.

Inmiddels is de koop rond en heeft Monique al enige tijd de sleutel van haar zonnige appartement. Binnenkort is het klaar en gaat ze verhuizen. Vanaf de zomer van 2021 gaat ze ondervinden hoe fijn het is om te wonen op haar droomlocatie.


KARIN

Het eerste kleinkind van Kees werd in het voorjaar van 2022 geboren; een prachtige jongetje! Karin is ontzettend trots dat zij zijn oma mag zijn en geniet daar enorm van! Toen zijn mama weer ging werken, werd maandag de oppasdag. Elke maandagochtend rijdt ze heel vroeg wel om in Noord-Holland te worden verwelkomd met een grote glimlach van het kleine mannetje.


ADA

Ada werd een jaar later de super trotse oma van een jongetje. Omdat het kindje veel te vroeg werd geboren, verbleef hij de eerste weken in het ziekenhuis. Hij kwam ter wereld tijdens de eerste coronagolf en daardoor was het ziekenhuis helaas niet toegankelijk voor bezoekers. 

Via beeldbellen kon ze haar kleinzoon bewonderen, maar het duurde natuurlijk veel te lang voor ze hem eindelijk mocht vasthouden. Inmiddels is de vrolijke dreumes elke week twee dagen bij haar, waar ze met volle teugen van geniet.

In 2022 heeft Ada’s verstandelijk beperkte zoon de overstap gemaakt naar een begeleid wooncomplex in de buurt. Hij heeft het daar heel goed naar zijn zin, maar komt natuurlijk ook nog graag thuis op bezoek. Ada heeft nu tijd om te genieten tijdens het oppassen op haar kleinzoon én kleindochter die in het voorjaar van 2022 werd geboren.


Vervolg overlevers