Hoe gaat het nu met de overlevers?

Ben je benieuwd hoe het nu gaat met de overlevers?  Ze willen graag laten weten welke belangrijke ontwikkelingen ze hebben doorgemaakt, sinds ze openhartig hun verhaal vertelden.


HILDE

In de zomer na het overlijden van Madelon kwam voor Hilde de liefde weer op haar pad. Ze heeft het samen met haar vriendin heel fijn. Madelon is er ergens ook altijd nog gewoon bij en dat voelt goed. ‘Echt fijn om te voelen dat verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan.’

Haar nieuwe baan geeft haar veel rust en daardoor juist ook veel energie. ‘Qua functie is het vrijwel hetzelfde, maar ik ben minder uur gaan werken en op vaste tijden in plaats van flexibele werktijden. Ik ben blij dat ik die stap heb gezet.’ 

Met de plannen voor het boek van Madelon gaat het ook allemaal goed. Er is – via een uitgeverij – een schrijver gevonden die de belangrijke betrokkenen uit Madelons leven interviewt. Die resultaten bespreekt hij regelmatig met Hilde en Madelons pleegmoeder. ‘Het boek gaat er zeker komen, dus dat is heel tof!’

In april 2021 meldt Hilde geweldig nieuws; in het najaar verwachten ze een kindje!

Eind oktober 2021 schonk Hilde het leven aan een zoon. Een prachtig kindje!


BRIAN

Voor Brian startte in 2021 een nieuw avontuur! Hij heeft zijn tattooshop verkocht en emigreert naar de Verenigde Staten. Samen met zijn vriendin en zoon gaat hij daar zijn geluk beproeven. Zijn dochter blijft voorlopig in Nederland, maar ze hopen allemaal dat zij na een jaar kan volgen en weer gezellig bij hen komt wonen.


VIVIAN

Door de Facebookgroep Sterke weduwes kon Vivian ook sterk zijn, want ze voelde zich daardoor minder alleen met haar verdriet. Ze kon via deze groep advies vragen over van alles. Ook over de vraag: ‘Hoe zoek je een nieuwe liefde?’ Nadat ze adviezen én bemoedigende woorden als respons kreeg, is ze op zoek gegaan. Ze schreef zich in bij een datingsite en vond een leuke weduwnaar in de juiste leeftijdscategorie.

Van de eerste date tot het moment waarop ze deze update schreef – ruim een jaar later – gaat het nog altijd goed. Vivian en haar partner bouwen hun relatie rustig op. In een gepast tempo voor zichzelf en voor hun kinderen.

Ze kennen allebei het hartverscheurende gemis. Dus aandacht voor hun overleden partners mag er ook zijn, naast hun liefde voor elkaar.  ‘We kunnen op elkaar leunen en samen genieten van de mooie dingen in het leven. Zo heeft het leven weer wat kleur. We weten allebei hoe belangrijk dat is.’


JAN

Jan hoopt dat zijn problemen met depressiviteit tot een einde gaan komen en vecht nog steeds door. Enkele maanden nadat hij zijn verhaal vertelde, werd bij hem ADHD/ADD geconstateerd. De medicatie die hij daarvoor kreeg sloeg goed aan, waardoor hij zich in eerste instantie veel beter voelde. ‘Als nooit te voren, redelijk nieuw.’ Helaas wat deze positieve ontwikkeling van korte duur; de combinatie met diabetes en stress beïnvloedt de werking van de medicijnen op een negatieve wijze. Jan hoopt nu dat mogelijk nader onderzoek zal uitwijzen of er een oplossing is.

‘Het vechten wordt steeds moeilijker maar ik moet door. Wat een beetje helpt is schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Gedichten en songteksten, in Nederlands en Engels maar ook schrijf ik mijn dagboek – figuurlijk – aan vellen.’


GEERTJE

De zoon van Geertje en Sean kwam via een keizersnede ter wereld. ‘Een mooier cadeau had Sean niet voor me kunnen achterlaten.’ Het is inmiddels een hele blije peuter, waar Geertje volop van geniet. Het mannetje helpt haar door verdrietige periodes heen. 

Een paar maanden na zijn geboorte overleed Geertjes oudste zus. Ze is blij dat haar zus nog heeft kunnen kennismaken met haar neefje.


SANDRA & MICK

De geliefden zijn nog niet getrouwd, maar zijn wel heel gelukkig samen! Hun jongste dochter werd in november 2020 al weer vier jaar, en ze gaat dus inmiddels naar de basisschool. Het samenwonen is heel fijn, want nu kunnen Sandra en Mick elke dag samen voor de kinderen zorgen. Sandra volgt nog therapie en dat kost veel energie.


MONIQUE

Tijdens een wandeling door het centrum van de stad, zag Monique een appartementencomplex wat in aanbouw was. De bouw was ver gevorderd en er waren nog maar twee appartementen te koop. De locatie sprak haar meteen enorm aan; aan de kop de haven waar veel fraaie restaurants en cafés zijn gevestigd. Bij mooi is het een plek die bruist van leven en gezelligheid.

Inmiddels is de koop rond en heeft Monique al enige tijd de sleutel van haar zonnige appartement. Binnenkort is het klaar en gaat ze verhuizen. Vanaf de zomer van 2021 gaat ze ondervinden hoe fijn het is om te wonen op haar droomlocatie.


ADA

Ada werd een jaar later de super trotse oma van een jongetje. Omdat het kindje veel te vroeg werd geboren, verbleef hij de eerste weken in het ziekenhuis. Hij kwam ter wereld tijdens de eerste coronagolf en daardoor was het ziekenhuis helaas niet toegankelijk voor bezoekers. 

Via beeldbellen kon ze haar kleinzoon bewonderen, maar het duurde natuurlijk veel te lang voor ze hem eindelijk mocht vasthouden. Inmiddels is de vrolijke dreumes elke week twee dagen bij haar, waar ze met volle teugen van geniet.


Vervolg overlevers